Java kalkulators

Java ir viena no populārākajām programmēšanas valodām pasaulē, pateicoties tās platformas neatkarībai un spējai izstrādāt dažāda veida programmas — no vienkāršām konsoles lietotnēm līdz sarežģītām tīmekļa lietojumprogrammām. Šajā rakstā mēs aplūkosim, kā izveidot vienkāršu kalkulatora programmu, izmantojot Java valodu. Šī programma spēs veikt pamata aritmētiskās darbības, piemēram, saskaitīšanu, atņemšanu, reizināšanu un dalīšanu.

Java vides sagatavošana

  • Lai sāktu darbu ar Java, ir nepieciešams:

    Instalēt Java Development Kit (JDK) savā datorā. JDK nodrošina nepieciešamos rīkus Java programmu izstrādei un palaidei.

    Izvēlēties kodēšanas vidi (IDE), piemēram, IntelliJ IDEA, Eclipse vai NetBeans, lai atvieglotu kodēšanas procesu. Alternatīvi var izmantot arī vienkāršu teksta redaktoru un komandrindu.

  • Kalkulatora pamata struktūras izveidošana

    Sāksim ar Java klases izveidi, kas kalpos kā mūsu kalkulatora pamats. Šī klase saturēs metodes aritmētisko darbību veikšanai.

    
    
  • Koda izskaidrojums

    Metodes `add`, `subtract`, `multiply`, `divide`: Šīs ir vienkāršas metodes, kas veic aritmētiskās darbības. Katra no tām pieņem divus `double` tipa argumentus un atgriež rezultātu. Dalīšanas metode arī pārbauda, vai dalītājs nav nulle, lai izvairītos no dalīšanas ar nulli kļūdas.

    Metode `main`: Šī ir galvenā Java programma, kurā mēs pārbaudām kalkulatora darbību. Mēs definējam divus skaitļus (`num1` un `num2`) un izmantojam tos, lai izsauktu katru no kalkulatora metodēm, un izdrukājam rezultātus konsolē.

  • Programmas palaišana
      Lai palaistu šo programmu:
    • Saglabājiet kodu failā ar nosaukumu `Calculator.java`.
    • Atveriet komandrindu (vai termināli) un dodieties uz direktoriju, kur saglabājāt failu.
    • Kompilējiet programmu, ievadot komandu:
    
    
  • Palaidiet programmu, ievadot komandu:
    
    
  • Pēc tam jūs redzēsiet rezultātus konsolē:
    
    
  • Lietotāja ievades pievienošana

    Lai padarītu programmu interaktīvāku, mēs varam pievienot iespēju lietotājam ievadīt skaitļus un izvēlēties aritmētisko darbību. Mēs izmantosim `Scanner` klasi no `java.util` pakotnes, lai lasītu lietotāja ievadi.

    
    
  • Uzlabotās funkcijas un lietotāja saskarne

    Šajā kalkulatora versijā lietotājs var ievadīt skaitļus un izvēlēties darbību, ko viņš vēlas veikt. Programma attiecīgi veic darbību un izdrukā rezultātu.

    Ar laiku šo kalkulatoru var paplašināt, pievienojot vairāk funkciju, piemēram, trigonometriskās funkcijas, eksponentes, saknes vai pat izveidojot grafisko lietotāja saskarni (GUI), izmantojot JavaFX vai Swing bibliotēkas.

Java kalkulatora programma ir lielisks veids, kā apgūt pamata Java programmēšanu un saprast, kā veidot vienkāršas konsoles lietotnes. Ar pamatzināšanām jūs varat izveidot arvien sarežģītākas programmas, uzlabojot savu kodēšanas prasmi un paplašinot zināšanas par Java valodu.